تحلیل

تقابل خریداران و فروشندگان در روزهای آتی

شاخص‌کل بازار سرمایه این روزها به لطف حرکت شاخص‌سازها به خصوص گروه خودرو، سبزپوش است. اوایل بهمن ماه گذشته نماگر بازار در کف کانال یک میلیون و 200 هزار واحد قرار داشت، از آن زمان تاکنون روند صعودی شاخص‌کل ادامه داشته است. صعود بورس در 20 روز اخیر شتاب گرفته است و افزایش ارزش معاملات خرد نیز بیانگر شور و شوقی است که در بین سهامداران ایجاد شده است.
با نزدیک شدن نماگر بازار به کانال 1.5 میلیون واحد انتظار می‌رود از قدرت و شدت صعود بورس کاسته شود چرا که همچنان پشتوانه قوی برای ادامه مسیر ندارد. در واقع انتظار غالب سهامداران در انتهای سال گذشته، نتیجه‌بخش بودن مذاکرات بود. با این حال تداوم ابهامات در این مسیر به رشد قیمت دلار و در نتیجه روند صعودی دیگر بازارها منجر شد. اکنون دیگر بازارها نظیر طلا، خودرو و مسکن هم فاز صعود کوک کرده‌اند.
انتشار گزارش‌های امیدوارکننده شرکت‌ها و نزدیک شدن به فصل مجامع در این برهه از زمان نمی‌تواند تاثیر قابل توجهی داشته باشد. اما اگر ورود نقدینگی از سوی حقیقی‌ها به بورس و خروج سرمایه‌ها از صندوق‌های درآمدثابت ادامه دار باشد، آنگاه محرک‌های قوی‌تری برای شکستن مقاومت‌های پیش روی شاخص‌کل فراهم خواهد شد.
از سوی دیگر در روزهای آینده تقابل حساس فروشندگان و خریداران را شاهد خواهیم بود. برخی از سرمایه‌گذاران کم‌کم به فکر سیوسود و کنار نشستن از رالی صعودی آخر بورس خواهند بود و در نتیجه انتظار می‌رود حجم و قدرت عرضه‌ها در روزهای آتی افزایش یابد. اما از سوی دیگر با افزایش ارزش معاملات خرد و بهبود وضعیت نقدشوندگی در بازار، سهامداران خرد به فکر میانگین کم کردن و تزریق نقدینگی جدید خواهند بود. تقابل این دو گروه، مسیر بعدی شاخص کل را تعیین خواهد کرد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *